Κύριος Windows 10 Πώς να απενεργοποιήσετε ή να ενεργοποιήσετε έναν λογαριασμό χρήστη στα Windows 10

Πώς να απενεργοποιήσετε ή να ενεργοποιήσετε έναν λογαριασμό χρήστη στα Windows 10



Τα Windows 10 εμφανίζουν μια λίστα με όλους τους λογαριασμούς χρηστών που είναι διαθέσιμοι στον υπολογιστή σας στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης σύνδεσης. Μπορείτε να κάνετε κλικ στο avatar χρήστη, να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης εάν είναι απαραίτητο και να συνδεθείτε χρησιμοποιώντας τα παρεχόμενα διαπιστευτήρια. Είναι δυνατό να απενεργοποιήσετε συγκεκριμένους λογαριασμούς χρηστών στα Windows 10. Δεν θα είναι δυνατό να τους χρησιμοποιήσετε για είσοδο αφού το κάνετε αυτό. Εδώ είναι πώς.

Διαφήμιση


Η δυνατότητα απενεργοποίησης ενός λογαριασμού χρήστη είναι ένας καλός τρόπος για να αποτραπεί η χρήση του. Για παράδειγμα, εάν εσείς διαγράψτε έναν λογαριασμό , όλα τα σχετικά δεδομένα, ρυθμίσεις και επιλογές θα καταργηθούν για πάντα. Αλλά όταν απενεργοποιείτε έναν λογαριασμό χρήστη στα Windows 10, μπορείτε να τον ενεργοποιήσετε ξανά αργότερα και να τον χρησιμοποιήσετε χωρίς προβλήματα.

Η απενεργοποίηση ενός λογαριασμού χρήστη τον εξαφανίζει από την οθόνη σύνδεσης και από τη λίστα λογαριασμών του μενού Έναρξη. Επίσης, δεν θα είναι δυνατή η πρόσβαση στον υπολογιστή χρησιμοποιώντας τον απενεργοποιημένο λογαριασμό μέσω του δικτύου. Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι ως διαχειριστής να προχωρήσει.

Για να απενεργοποιήσετε έναν λογαριασμό χρήστη στα Windows 10 , κάντε τα εξής.

Κάντε δεξί κλικ στο κουμπί Έναρξη στη γραμμή εργασιών και επιλέξτε Διαχείριση Υπολογιστών από το μενού περιβάλλοντος.Χρήστες διαχείρισης υπολογιστών με Windows 10

πώς μπορείτε να πείτε εάν κάποιος παρακολουθεί το Facebook σας

Στην ενότητα Διαχείριση υπολογιστή -> Εργαλεία συστήματος, επιλέξτε το στοιχείο Τοπικοί χρήστες και ομάδες -> Χρήστες .

Κάντε διπλό κλικ στο λογαριασμό χρήστη που θέλετε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε. Αυτό θα ανοίξει τις ιδιότητες του λογαριασμού.

Τώρα, επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου Ο λογαριασμός είναι απενεργοποιημένος και κάντε κλικ στο κουμπί ΟΚ.

Αυτό θα απενεργοποιήσει τον επιλεγμένο λογαριασμό χρήστη.

Το εργαλείο Τοπικοί χρήστες και ομάδες δεν είναι διαθέσιμο στην έκδοση Home (Core) των Windows 10. Αντ 'αυτού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ειδική εντολή κονσόλας.

Για να απενεργοποιήσετε έναν λογαριασμό χρήστη στα Windows 10 Home, πρέπει να ανοίξετε μια γραμμή εντολών με αναβαθμισμένα δικαιώματα. Εκεί, πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή:

καθαρός χρήστης «κάποιο όνομα χρήστη» / ενεργός: όχι

Αντικαταστήστε το τμήμα 'κάποιο όνομα χρήστη' με το πραγματικό όνομα του λογαριασμού χρήστη που θέλετε να απενεργοποιήσετε.

Για να ενεργοποιήσετε έναν λογαριασμό χρήστη στα Windows 10 , μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη Διαχείριση υπολογιστών ή την εντολή καθαρού χρήστη.

Για να ενεργοποιήσετε έναν λογαριασμό χρήστη με Διαχείριση υπολογιστή, ανοίξτε τις ιδιότητες του λογαριασμού και καταργήστε την επιλογή του πλαισίου 'Ο λογαριασμός είναι απενεργοποιημένος':

Για να ενεργοποιήσετε έναν λογαριασμό χρήστη με μια ειδική εντολή κονσόλας, ανοίξτε μια αναβαθμισμένη γραμμή εντολών και πληκτρολογήστε

καθαρός χρήστης «κάποιο όνομα χρήστη» / ενεργός: ναι

Αντικαταστήστε το τμήμα 'κάποιο όνομα χρήστη' με το πραγματικό όνομα του λογαριασμού χρήστη που θέλετε να ενεργοποιήσετε.

πώς να κάνετε streaming streaming amazon prime στο Chromecast από το Android

Επιπλέον, μπορεί να σας ενδιαφέρει να διαβάσετε πώς να αποκρύψετε λογαριασμούς χρηστών από την οθόνη σύνδεσης στα Windows 10 . Η απόκρυψη του λογαριασμού είναι διαφορετική από την απενεργοποίηση εντελώς.

Αυτό είναι.

Ενδιαφέροντα Άρθρα

Επιλογή Συντάκτη

Πώς να προσθέσετε συντομεύσεις στη γραμμή εργασιών σε ένα Chromebook
Πώς να προσθέσετε συντομεύσεις στη γραμμή εργασιών σε ένα Chromebook
Εάν είστε νέοι στο Chromebook, μπορεί να το θεωρείτε πιο περιορισμένο από τα Windows ή το Mac, αλλά θα κάνετε λάθος. Σίγουρα έξω από το κουτί δεν συμβαίνουν πολλά, αλλά με κάποιες προσαρμογές και μερικά καλά-
Το Chrome 77 είναι εκτός λειτουργίας με το ακόλουθο αρχείο καταγραφής αλλαγών
Το Chrome 77 είναι εκτός λειτουργίας με το ακόλουθο αρχείο καταγραφής αλλαγών
Η Google κυκλοφορεί μια νέα έκδοση του προγράμματος περιήγησης Chrome. Η έκδοση 77 είναι τώρα διαθέσιμη στους σταθερούς χρήστες του κλάδου, με 52 σταθερές ευπάθειες και ορισμένες βελτιώσεις και μικρές αλλαγές. Τα νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν τη νέα εμφάνιση για πιστοποιητικά EV (εκτεταμένη επικύρωση) στη γραμμή διευθύνσεων, αλλαγές απόδοσης φρουρίου, μια νέα σελίδα καλωσορίσματος,
Χάρτες Bing για υποστήριξη προσαρμοσμένων στυλ χαρτών και άλλων
Χάρτες Bing για υποστήριξη προσαρμοσμένων στυλ χαρτών και άλλων
Οι χάρτες Bing της Microsoft σίγουρα δεν είναι η πιο δημοφιλής υπηρεσία χαρτών παγκοσμίως, αλλά για τους προγραμματιστές της Universal Windows Platform, είναι μια καλή λύση χαρτογράφησης για χρήση στις εφαρμογές τους. Η Microsoft συνεχίζει να το βελτιώνει και στα δύο μέτωπα - για τακτικούς χρήστες και προγραμματιστές ταυτόχρονα. Η τελευταία ενημέρωση της υπηρεσίας, με το όνομα Bing Maps
Πώς να διαγράψετε το ιστορικό αναζήτησης στο Facebook
Πώς να διαγράψετε το ιστορικό αναζήτησης στο Facebook
https://www.youtube.com/watch?v=4h3Pz9ETjSY Το αρχείο καταγραφής ιστορικού αναζήτησης στο Facebook διατηρεί ένα αρχείο όλων των αναζητήσεων που έχετε κάνει ποτέ στην πλατφόρμα. Η τακτική εκκαθάριση αυτού και του ημερολογίου δραστηριότητάς σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος
Πώς να ανακτήσετε έναν ξεχασμένο κωδικό πρόσβασης Gmail
Πώς να ανακτήσετε έναν ξεχασμένο κωδικό πρόσβασης Gmail
Ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασής σας στο Gmail; Μην ανησυχείτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα βήματα για να επαναφέρετε γρήγορα τον κωδικό πρόσβασής σας και να επαληθεύσετε ή να ανακτήσετε τον λογαριασμό σας.
Snapchat: Πώς να αυξήσετε το χρόνο
Snapchat: Πώς να αυξήσετε το χρόνο
Λίγα πράγματα είναι πιο απογοητευτικά από ό, τι όταν λαμβάνετε ένα στιγμιότυπο και εξαφανίζεται προτού έχετε την ευκαιρία να το εκτιμήσετε πλήρως. Δυστυχώς, δεν μπορείτε να αλλάξετε το χρονικό διάστημα που πρέπει να δείτε για άλλα άτομα
Πώς να βρείτε επαφές στο Instagram
Πώς να βρείτε επαφές στο Instagram
Για να βρείτε επαφές στο Instagram, χρησιμοποιήστε τη λειτουργία Discover People για να συγχρονίσετε τις επαφές σας με την εφαρμογή Instagram ή χρησιμοποιήστε το εργαλείο αναζήτησης για να βρείτε άτομα.