Κύριος Windows 10 Πώς να καταργήσετε σωστά έναν λογαριασμό χρήστη στα Windows 10

Πώς να καταργήσετε σωστά έναν λογαριασμό χρήστη στα Windows 10



Στα Windows 10, υπάρχουν πολλοί τρόποι διαγραφής ενός λογαριασμού χρήστη. Μερικά από αυτά δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται εάν δεν θέλετε να καταλήξετε με ανεπιθύμητα αρχεία και λάθος δικαιώματα που απομένουν στο σύστημα αρχείων σας. Αντίθετα, εάν θέλετε να αφήσετε τα αρχεία πίσω αλλά να διαγράψετε μόνο τον λογαριασμό, υπάρχουν και άλλες μέθοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Ας δούμε πώς πρέπει να γίνει σωστά και στις δύο περιπτώσεις.

Διαφήμιση


Τα Windows 10 συνοδεύονται από διάφορα εργαλεία που επιτρέπουν στον χρήστη με δικαιώματα διαχειριστή να διαγράψει τον λογαριασμό άλλου χρήστη. Όταν γίνει αυτό, ίσως θελήσετε να αφήσετε άθικτα τα αρχεία στο προφίλ χρήστη και να διαγράψετε μόνο τον λογαριασμό.

Διαγράψτε έναν λογαριασμό αλλά διατηρήστε τα αρχεία και τα δεδομένα του
Μία από τις γνωστές επιλογές διαγραφής λογαριασμού χρήστη είναι το εργαλείο διαχείρισης υπολογιστών. Μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ σε αυτόν τον υπολογιστή στην Εξερεύνηση αρχείων και να ανοίξετε το στοιχείο Διαχείριση από το μενού περιβάλλοντος. Παρέχει την ακόλουθη διεπαφή χρήστη:windows-management-2-delete-χρήστης

Η Κονσόλα διαχείρισης της Microsoft (MMC) που εμφανίζεται παραπάνω υπάρχει από τα Windows 2000, επιτρέποντας τη διαχείριση λογαριασμών χρηστών. Ωστόσο, όταν ένας λογαριασμός διαγράφεται χρησιμοποιώντας αυτόν, όλα τα δεδομένα που σχετίζονται με τον λογαριασμό δεν θα διαγραφούν.

Παρόμοια εάν χρησιμοποιείτε το κλασικό βοηθητικό πρόγραμμα «Λογαριασμοί χρηστών», τα δεδομένα στο προφίλ χρήστη μένουν πίσω.

Αυτή η μέθοδος περιλαμβάνει το πάτημα του Win + R για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου Εκτέλεση στα Windows 10 και πληκτρολογώντας τα ακόλουθα στο πλαίσιο Εκτέλεση

πώς να δείτε τη λίστα επιθυμιών ενός φίλου σας στο ατμό
netplwiz.exe

Θα εμφανιστεί το ακόλουθο παράθυρο:

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να διαγράψετε έναν λογαριασμό από τη λίστα:

Ο λογαριασμός που διαγράψατε χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο θα προκαλέσει επίσης την παραμονή δεδομένων στο προφίλ στη μονάδα αποθήκευσης.

Αντ 'αυτού, ίσως θέλετε να κάνετε το αντίθετο, δηλαδή να διαγράψετε όλα όσα σχετίζονται με τον λογαριασμό, συμπεριλαμβανομένων των σχετικών εγγράφων, των ρυθμίσεων εφαρμογής και των κλειδιών μητρώου. Για αυτό, δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε MMC ή netplwiz.

Χρησιμοποιήστε την ακόλουθη μέθοδο.

Διαγράψτε έναν λογαριασμό με τα αρχεία και τα δεδομένα του
Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στους Λογαριασμούς -> Οικογένεια και άλλα άτομα:

Κάντε κλικ στον επιθυμητό λογαριασμό στη λίστα και επιλέξτε 'Κατάργηση' με το όνομά του:

Όταν σας ζητηθεί, συμφωνήστε να διαγράψετε τα σχετικά δεδομένα:

Αυτό θα αφαιρέσει τα πάντα.

Αυτό είναι.

Ενδιαφέροντα Άρθρα

Επιλογή Συντάκτη

Πώς να προσθέσετε συντομεύσεις στη γραμμή εργασιών σε ένα Chromebook
Πώς να προσθέσετε συντομεύσεις στη γραμμή εργασιών σε ένα Chromebook
Εάν είστε νέοι στο Chromebook, μπορεί να το θεωρείτε πιο περιορισμένο από τα Windows ή το Mac, αλλά θα κάνετε λάθος. Σίγουρα έξω από το κουτί δεν συμβαίνουν πολλά, αλλά με κάποιες προσαρμογές και μερικά καλά-
Το Chrome 77 είναι εκτός λειτουργίας με το ακόλουθο αρχείο καταγραφής αλλαγών
Το Chrome 77 είναι εκτός λειτουργίας με το ακόλουθο αρχείο καταγραφής αλλαγών
Η Google κυκλοφορεί μια νέα έκδοση του προγράμματος περιήγησης Chrome. Η έκδοση 77 είναι τώρα διαθέσιμη στους σταθερούς χρήστες του κλάδου, με 52 σταθερές ευπάθειες και ορισμένες βελτιώσεις και μικρές αλλαγές. Τα νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν τη νέα εμφάνιση για πιστοποιητικά EV (εκτεταμένη επικύρωση) στη γραμμή διευθύνσεων, αλλαγές απόδοσης φρουρίου, μια νέα σελίδα καλωσορίσματος,
Χάρτες Bing για υποστήριξη προσαρμοσμένων στυλ χαρτών και άλλων
Χάρτες Bing για υποστήριξη προσαρμοσμένων στυλ χαρτών και άλλων
Οι χάρτες Bing της Microsoft σίγουρα δεν είναι η πιο δημοφιλής υπηρεσία χαρτών παγκοσμίως, αλλά για τους προγραμματιστές της Universal Windows Platform, είναι μια καλή λύση χαρτογράφησης για χρήση στις εφαρμογές τους. Η Microsoft συνεχίζει να το βελτιώνει και στα δύο μέτωπα - για τακτικούς χρήστες και προγραμματιστές ταυτόχρονα. Η τελευταία ενημέρωση της υπηρεσίας, με το όνομα Bing Maps
Πώς να διαγράψετε το ιστορικό αναζήτησης στο Facebook
Πώς να διαγράψετε το ιστορικό αναζήτησης στο Facebook
https://www.youtube.com/watch?v=4h3Pz9ETjSY Το αρχείο καταγραφής ιστορικού αναζήτησης στο Facebook διατηρεί ένα αρχείο όλων των αναζητήσεων που έχετε κάνει ποτέ στην πλατφόρμα. Η τακτική εκκαθάριση αυτού και του ημερολογίου δραστηριότητάς σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος
Πώς να ανακτήσετε έναν ξεχασμένο κωδικό πρόσβασης Gmail
Πώς να ανακτήσετε έναν ξεχασμένο κωδικό πρόσβασης Gmail
Ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασής σας στο Gmail; Μην ανησυχείτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα βήματα για να επαναφέρετε γρήγορα τον κωδικό πρόσβασής σας και να επαληθεύσετε ή να ανακτήσετε τον λογαριασμό σας.
Snapchat: Πώς να αυξήσετε το χρόνο
Snapchat: Πώς να αυξήσετε το χρόνο
Λίγα πράγματα είναι πιο απογοητευτικά από ό, τι όταν λαμβάνετε ένα στιγμιότυπο και εξαφανίζεται προτού έχετε την ευκαιρία να το εκτιμήσετε πλήρως. Δυστυχώς, δεν μπορείτε να αλλάξετε το χρονικό διάστημα που πρέπει να δείτε για άλλα άτομα
Πώς να βρείτε επαφές στο Instagram
Πώς να βρείτε επαφές στο Instagram
Για να βρείτε επαφές στο Instagram, χρησιμοποιήστε τη λειτουργία Discover People για να συγχρονίσετε τις επαφές σας με την εφαρμογή Instagram ή χρησιμοποιήστε το εργαλείο αναζήτησης για να βρείτε άτομα.