Κύριος Iphone & Ios Πώς να κλειδώσετε ένα κρυφό άλμπουμ φωτογραφιών στο iPhone με το iOS 16

Πώς να κλειδώσετε ένα κρυφό άλμπουμ φωτογραφιών στο iPhone με το iOS 16



Τι να ξέρετε

  • Πρέπει να κάνω: Ρυθμίσεις > Φωτογραφίες > πατήστε Χρησιμοποιήστε το Face ID ή Χρησιμοποιήστε το Touch ID.
  • Για να προβάλετε κλειδωμένες φωτογραφίες: Ανοίξτε το Κρυφό άλμπουμ στην εφαρμογή Φωτογραφίες > πατήστε Προβολή άλμπουμ . Ξεκλείδωμα με Face ID/Touch ID.
  • Μπορείτε επίσης να ασφαλίσετε το Κρυφό άλμπουμ χρησιμοποιώντας τον κωδικό ασφαλείας σας.

Αυτό το άρθρο εξηγεί πώς να κλειδώσετε το κρυφό άλμπουμ φωτογραφιών σε ένα iPhone χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή για τις φωτογραφίες σας.

Πώς να κλειδώσετε κρυφές φωτογραφίες στο iPhone

Οταν εσύ απόκρυψη φωτογραφιών στο iPhone σας , εξαφανίζονται από το ρολό της κάμεράς σας. Ωστόσο, αυτές οι φωτογραφίες εξακολουθούν να βρίσκονται στο τηλέφωνό σας, μόνο στο άλμπουμ Hidden. Αν δεν κλειδώσετε το κρυφό άλμπουμ, οποιοσδήποτε έχει πρόσβαση στο τηλέφωνό σας μπορεί να δει αυτές τις κρυφές φωτογραφίες ανοίγοντας αυτό το άλμπουμ. Αυτή η δυνατότητα ασφαλείας απαιτεί iOS 16 ή μεταγενέστερη έκδοση και η συσκευή σας πρέπει να υποστηρίζει Face ID ή Touch ID εάν θέλετε να κλειδώσετε τον κρυφό φάκελο χρησιμοποιώντας μία από αυτές τις μεθόδους.

Δείτε πώς μπορείτε να κλειδώσετε τις κρυφές φωτογραφίες στο iPhone σας:

  1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις και πατήστε Φωτογραφίες .

  2. Πατήστε το Χρησιμοποιήστε το Face ID ή Χρησιμοποιήστε το Touch ID εναλλαγή για να το ενεργοποιήσετε.

  3. Προαιρετικά, μπορείτε επίσης να πατήσετε το Εμφάνιση κρυφού άλμπουμ εναλλαγή για να το απενεργοποιήσετε.

    Φωτογραφίες, Χρήση Touch ID και Εμφάνιση κρυφού άλμπουμ που επισημαίνονται στις ρυθμίσεις του iOS Photos

    Χρησιμοποιήστε αυτήν την επιλογή εάν δεν θέλετε να διαφημίσετε το γεγονός ότι έχετε ακόμη και κρυφές φωτογραφίες στο τηλέφωνό σας.

Πώς να επαληθεύσετε και να προβάλετε κλειδωμένες κρυφές φωτογραφίες στο iPhone

Μπορείτε να ελέγξετε ξανά ότι το κρυφό σας άλμπουμ είναι πραγματικά κλειδωμένο ανοίγοντας την εφαρμογή Φωτογραφίες. Το άλμπουμ θα εξακολουθεί να υπάρχει για όσο διάστημα δεν επιλέξατε να το αφαιρέσετε από τη λίστα άλμπουμ, αλλά θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το Touch ID ή το Face ID για να προβάλετε τις φωτογραφίες.

Μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες Touch ID ή Face ID, θα σας ζητηθεί να ξεκλειδώσετε το άλμπουμ χρησιμοποιώντας τον κωδικό πρόσβασής σας. Εάν έχετε μοιραστεί τον κωδικό πρόσβασής σας με οποιονδήποτε, θα μπορεί να δει τις κρυφές σας φωτογραφίες χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο.

Δείτε πώς μπορείτε να επαληθεύσετε ότι το κρυφό σας άλμπουμ είναι κλειδωμένο:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Φωτογραφίες και πατήστε Άλμπουμ .

  2. Ψάχνω εικονίδια κλειδαριάς δίπλα στο Κρυφό και Πρόσφατα Διαγραμμένα στην περιοχή Βοηθητικά προγράμματα.

    τι σημαίνει ένα γκρι βέλος στο snapchat
  3. Για να δείτε τις κρυφές σας φωτογραφίες, πατήστε Κρυμμένος .

  4. Παρακέντηση Προβολή άλμπουμ και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το Touch ID ή το Face ID για να ξεκλειδώσετε το φάκελο.

    Εικονίδιο άλμπουμ, Κρυφό και Προβολή άλμπουμ επισημασμένα σε ένα κλειδωμένο κρυφό άλμπουμ iPhone

Γιατί να κλειδώνετε τις φωτογραφίες σε ένα iPhone;

Η Apple έχει παράσχει μια επιλογή για να κρύβετε φωτογραφίες στο iPhone σας για λίγο, η οποία τις αφαιρεί από το ρολό της κάμερας και τις τοποθετεί στο άλμπουμ Hidden. Αυτό είναι εντάξει αν απλά δεν θέλετε μια φωτογραφία στο γενικό ρολό της κάμερας, αλλά στην πραγματικότητα δεν εμποδίζει κανέναν να δει τη φωτογραφία. Εάν παραδώσετε το τηλέφωνό σας σε κάποιον για να ελέγξει μερικές φωτογραφίες που έχετε τραβήξει, δεν υπάρχει τίποτα που να εμποδίζει αυτό το άτομο να μεταβεί στο Κρυφό άλμπουμ σας και να δει φωτογραφίες που δεν θέλατε να δει κανείς.

Η εφαρμογή Φωτογραφίες έχει μια ρύθμιση που σας επιτρέπει να αποκρύψετε το Κρυφό άλμπουμ, το οποίο εμποδίζει την εμφάνισή του στη λίστα άλμπουμ σας. Αυτό είναι χρήσιμο, καθώς σας βοηθά να αποφύγετε να διαφημίσετε το γεγονός ότι έχετε κρυφές φωτογραφίες, αλλά στην πραγματικότητα δεν εμποδίζει κανέναν να δει αυτές τις φωτογραφίες. Εάν κάποιος γνωρίζει τι κάνει, μπορεί εύκολα να εντοπίσει και να δει το Κρυφό άλμπουμ σας ακόμα κι αν δεν εμφανίζεται με τα άλλα άλμπουμ σας.

Το άλμπουμ Hidden αποτυγχάνει επίσης να προστατεύσει τις κρυφές σας εικόνες με άλλους τρόπους. Για παράδειγμα, όταν επιλέγετε εικόνες με το εργαλείο επιλογής εικόνων σε άλλες εφαρμογές, θα σας επιτρέψει να τραβήξετε εικόνες από τον κρυφό φάκελο.

Η επιλογή κλειδώματος του Hidden άλμπουμ σας, που παρουσιάστηκε με το iOS 16, προστατεύει πραγματικά τις κρυφές σας φωτογραφίες. Όταν αυτή η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη, κλειδώνει το Κρυφό σας άλμπουμ πίσω από το Face ID ή το Touch ID. Εάν κάποιος προσπαθήσει να αποκτήσει πρόσβαση στο κρυφό άλμπουμ χωρίς την άδειά σας, χαιρετίζεται με έναν κενό φάκελο. Αυτή η δυνατότητα κλειδώνει επίσης τις εικόνες που διαγράψατε πρόσφατα με τον ίδιο τρόπο.

Εκτός από το κλείδωμα των κρυφών εικόνων στην προεπιλεγμένη εφαρμογή Φωτογραφίες, αυτή η επιλογή προστατεύει επίσης τις κρυφές σας εικόνες αλλού. Οι κρυφές εικόνες δεν θα εμφανίζονται στο εργαλείο επιλογής εικόνων σε άλλες εφαρμογές και δεν θα είναι προσβάσιμες ούτε σε εφαρμογές τρίτων.

FAQ
  • Πώς μπορώ να διαγράψω ένα άλμπουμ φωτογραφιών στο iPhone μου;

    Στην εφαρμογή Φωτογραφίες, μεταβείτε στο Άλμπουμ > Προβολή όλων > Επεξεργασία και πατήστε το κόκκινος κύκλος στο άλμπουμ για να το διαγράψετε. Αυτό δεν διαγράφει τις φωτογραφίες, μόνο το άλμπουμ. Οι φωτογραφίες παραμένουν στο άλμπουμ Όλες οι φωτογραφίες.

  • Πώς μπορώ να μετακινήσω μια φωτογραφία σε ένα άλμπουμ στο iPhone μου;

    Για να μετακινήσετε μια φωτογραφία ή ένα βίντεο σε ένα άλμπουμ, ανοίξτε το στην εφαρμογή Φωτογραφίες και πατήστε το τρεις τελείες > Προσθήκη στο άλμπουμ . Επιλέξτε ένα υπάρχον άλμπουμ ή πατήστε Νέο άλμπουμ .

  • Πώς μπορώ να μοιραστώ ένα άλμπουμ φωτογραφιών στο iPhone μου;

    Ενεργοποιήστε τα Κοινόχρηστα Άλμπουμ iPhone για να δημιουργήσετε άλμπουμ που μοιράζεστε με άλλα άτομα. Όταν εσείς (ή οποιοσδήποτε άλλος στο κοινόχρηστο άλμπουμ) τραβάτε μια φωτογραφία, έχετε την επιλογή να την τοποθετήσετε στο κοινόχρηστο άλμπουμ και όλοι λαμβάνουν μια ειδοποίηση.

Ενδιαφέροντα Άρθρα

Επιλογή Συντάκτη

Πώς να προσθέσετε συντομεύσεις στη γραμμή εργασιών σε ένα Chromebook
Πώς να προσθέσετε συντομεύσεις στη γραμμή εργασιών σε ένα Chromebook
Εάν είστε νέοι στο Chromebook, μπορεί να το θεωρείτε πιο περιορισμένο από τα Windows ή το Mac, αλλά θα κάνετε λάθος. Σίγουρα έξω από το κουτί δεν συμβαίνουν πολλά, αλλά με κάποιες προσαρμογές και μερικά καλά-
Το Chrome 77 είναι εκτός λειτουργίας με το ακόλουθο αρχείο καταγραφής αλλαγών
Το Chrome 77 είναι εκτός λειτουργίας με το ακόλουθο αρχείο καταγραφής αλλαγών
Η Google κυκλοφορεί μια νέα έκδοση του προγράμματος περιήγησης Chrome. Η έκδοση 77 είναι τώρα διαθέσιμη στους σταθερούς χρήστες του κλάδου, με 52 σταθερές ευπάθειες και ορισμένες βελτιώσεις και μικρές αλλαγές. Τα νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν τη νέα εμφάνιση για πιστοποιητικά EV (εκτεταμένη επικύρωση) στη γραμμή διευθύνσεων, αλλαγές απόδοσης φρουρίου, μια νέα σελίδα καλωσορίσματος,
Χάρτες Bing για υποστήριξη προσαρμοσμένων στυλ χαρτών και άλλων
Χάρτες Bing για υποστήριξη προσαρμοσμένων στυλ χαρτών και άλλων
Οι χάρτες Bing της Microsoft σίγουρα δεν είναι η πιο δημοφιλής υπηρεσία χαρτών παγκοσμίως, αλλά για τους προγραμματιστές της Universal Windows Platform, είναι μια καλή λύση χαρτογράφησης για χρήση στις εφαρμογές τους. Η Microsoft συνεχίζει να το βελτιώνει και στα δύο μέτωπα - για τακτικούς χρήστες και προγραμματιστές ταυτόχρονα. Η τελευταία ενημέρωση της υπηρεσίας, με το όνομα Bing Maps
Πώς να διαγράψετε το ιστορικό αναζήτησης στο Facebook
Πώς να διαγράψετε το ιστορικό αναζήτησης στο Facebook
https://www.youtube.com/watch?v=4h3Pz9ETjSY Το αρχείο καταγραφής ιστορικού αναζήτησης στο Facebook διατηρεί ένα αρχείο όλων των αναζητήσεων που έχετε κάνει ποτέ στην πλατφόρμα. Η τακτική εκκαθάριση αυτού και του ημερολογίου δραστηριότητάς σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος
Πώς να ανακτήσετε έναν ξεχασμένο κωδικό πρόσβασης Gmail
Πώς να ανακτήσετε έναν ξεχασμένο κωδικό πρόσβασης Gmail
Ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασής σας στο Gmail; Μην ανησυχείτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα βήματα για να επαναφέρετε γρήγορα τον κωδικό πρόσβασής σας και να επαληθεύσετε ή να ανακτήσετε τον λογαριασμό σας.
Snapchat: Πώς να αυξήσετε το χρόνο
Snapchat: Πώς να αυξήσετε το χρόνο
Λίγα πράγματα είναι πιο απογοητευτικά από ό, τι όταν λαμβάνετε ένα στιγμιότυπο και εξαφανίζεται προτού έχετε την ευκαιρία να το εκτιμήσετε πλήρως. Δυστυχώς, δεν μπορείτε να αλλάξετε το χρονικό διάστημα που πρέπει να δείτε για άλλα άτομα
Πώς να βρείτε επαφές στο Instagram
Πώς να βρείτε επαφές στο Instagram
Για να βρείτε επαφές στο Instagram, χρησιμοποιήστε τη λειτουργία Discover People για να συγχρονίσετε τις επαφές σας με την εφαρμογή Instagram ή χρησιμοποιήστε το εργαλείο αναζήτησης για να βρείτε άτομα.