Κύριος Facebook Πόσο συχνά ενημερώνεται το Facebook Nearby Friends

Πόσο συχνά ενημερώνεται το Facebook Nearby Friends



Όπως πολλές άλλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, το Facebook διαθέτει μια δυνατότητα που παρακολουθεί την τοποθεσία των φίλων σας και σας ενημερώνει εάν κάποιο από αυτά βρίσκεται κοντά στην τρέχουσα τοποθεσία σας. Αυτή η δυνατότητα ονομάζεται Nearby Friends.

πώς να επικολλήσετε χωρίς μορφοποίηση εγγράφων google
Πόσο συχνά ενημερώνεται το Facebook Nearby Friends

Ξεκίνησε το 2012, ήταν από τα πρώτα χαρακτηριστικά του είδους του. Αρχικά, έδειξε μόνο μια λίστα φίλων που βρίσκονται κοντά σας και την απόσταση μεταξύ των δύο. Το 2018, το Nearby Friends επανασχεδιάστηκε ώστε να μοιάζει με το Snap Map του Snapchat - έναν χάρτη που εντοπίζει τις τοποθεσίες των φίλων σας ανά πάσα στιγμή.

Ωστόσο, ορισμένοι χρήστες έχουν παρατηρήσει ότι η τοποθεσία τους ή η τοποθεσία των φίλων τους, όπως φαίνεται στον χάρτη, δεν είναι πάντα ενημερωμένη. Ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις η τοποθεσία είναι ακριβής, σε άλλες μια χρονική σήμανση δείχνει ότι η τοποθεσία ενημερώθηκε τελευταία πριν από λίγα λεπτά ή περισσότερο.

Αυτό προκάλεσε μια κοινή ερώτηση - πόσο συχνά ενημερώνεται το Nearby Friends;

κοντινοί φίλοι

Πόσο συχνά ενημερώνεται η τοποθεσία σας;

Το Facebook χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό τεχνολογιών Διαδικτύου - Wi-Fi, GSM, 3G και GPS - για να προσδιορίσει την ακριβή τοποθεσία σας και να μεταδώσει αυτές τις πληροφορίες στην εφαρμογή. Εφόσον έχετε σταθερή σύνδεση στο Διαδίκτυο, η τοποθεσία των κοντινών φίλων σας θα πρέπει να ενημερώνεται ανά πάσα στιγμή. Επιπλέον, όσο υψηλότερη είναι η ποιότητα της σύνδεσής σας στο Διαδίκτυο, τόσο πιο ακριβής είναι η τοποθεσία που αποδίδει το Facebook στο τηλέφωνό σας.

Κατά κανόνα, υπάρχουν δύο πιθανοί λόγοι για τους οποίους η τοποθεσία των κοντινών φίλων σας ενδέχεται να μην είναι ενημερωμένη.

Πρώτον, εάν το τηλέφωνό σας δεν έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο, δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζει το Facebook πού βρίσκεστε. Ως εκ τούτου, η τελευταία γνωστή τοποθεσία σας θα εμφανίζεται με μια χρονική σήμανση που δηλώνει πότε καταγράφηκε αυτή η τοποθεσία. Δεύτερον, μπορείτε να απενεργοποιήσετε χειροκίνητα την παρακολούθηση τοποθεσίας, οπότε - και πάλι - οι φίλοι σας θα μπορούν να δουν μόνο την τελευταία τοποθεσία που καταγράφηκε πριν απενεργοποιήσετε το μέλλον.

Ενεργοποιείται αυτόματα η δυνατότητα 'Κοντινοί φίλοι';

Αν και το Facebook δεν είναι αρκετά γνωστό ότι σέβεται το απόρρητο των χρηστών του, πρέπει να σώσει το πρόσωπο υπό το φως των πρόσφατων σκανδάλων, οπότε φαίνεται να είναι πιο προσεκτικοί με τα δεδομένα των χρηστών τους. Ως εκ τούτου, το Nearby Friends είναι μια δυνατότητα συμμετοχής. Για να το χρησιμοποιήσετε, πρέπει να ενεργοποιήσετε τις Υπηρεσίες τοποθεσίας στο iPhone ή στο smartphone Android.

Εάν χρησιμοποιείτε το Facebook σε iPhone, πρέπει να κάνετε τα εξής:

  1. Από την Αρχική οθόνη, πατήστε Ρυθμίσεις.
  2. Στο μενού Ρυθμίσεις, πατήστε Απόρρητο.
  3. Πατήστε Υπηρεσίες τοποθεσίας και ενεργοποιήστε το διακόπτη.

Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε σε συσκευές Android:

  1. Πατήστε στο εικονίδιο Ρυθμίσεις, είτε από την Αρχική οθόνη είτε από το συρτάρι της εφαρμογής.
  2. Στο μενού Ρυθμίσεις, κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Εφαρμογές (ή Εφαρμογές).
  3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στη λίστα των εγκατεστημένων εφαρμογών, βρείτε το Facebook και πατήστε σε αυτήν.
  4. Στην ενότητα Δικαιώματα, πατήστε Τοποθεσία και ενεργοποιήστε τον διακόπτη για ενεργοποίηση.

Φυσικά, εάν οποιαδήποτε στιγμή θέλετε να σταματήσετε να κοινοποιείτε την τοποθεσία σας, μπορείτε να επαναλάβετε τα βήματα για τη συσκευή σας και να αλλάξετε ξανά το διακόπτη δίπλα στις Υπηρεσίες τοποθεσίας.

Πρέπει να ενεργοποιήσετε την τοποθεσία στο παρασκήνιο στο Android;

Με ενεργοποιημένες τις Υπηρεσίες τοποθεσίας, οι χρήστες Android μπορούν επίσης να επιτρέψουν στο Facebook να παρακολουθεί την τοποθεσία τους ακόμα και όταν η εφαρμογή είναι απενεργοποιημένη. Εάν είστε πρόθυμοι να δώσετε στο Facebook πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες, ακολουθήστε τι πρέπει να κάνετε για να ενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα:

  1. Πατήστε στο εικονίδιο Ρυθμίσεις (χάμπουργκερ) στην εφαρμογή Facebook.
  2. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις & Απόρρητο.
  3. Επιλέξτε Συντομεύσεις απορρήτου και, στη συνέχεια, πατήστε Διαχείριση ρυθμίσεων τοποθεσίας.
  4. Ενεργοποιήστε το διακόπτη δίπλα στην τοποθεσία παρασκηνίου στο.

Όπως και με τις Υπηρεσίες τοποθεσίας, μπορείτε να απενεργοποιήσετε την Τοποθεσία παρασκηνίου αλλάζοντας ξανά το διακόπτη.

Τρόπος χρήσης της δυνατότητας κοντινών φίλων

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στη δυνατότητα 'Κοντινοί φίλοι', κάντε τα εξής:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Facebook στο τηλέφωνό σας.
  2. Πατήστε στο εικονίδιο Ρυθμίσεις (χάμπουργκερ) στην επάνω δεξιά γωνία.
  3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στη λίστα και πατήστε Κοντινοί φίλοι.

Εάν έχετε ήδη ενεργοποιήσει τις Υπηρεσίες τοποθεσίας, θα μεταφερθείτε κατευθείαν στον χάρτη. Εάν δεν το έχετε κάνει, επιλέξτε Φίλοι στο αναπτυσσόμενο μενού στην επόμενη σελίδα για να επιτρέψετε στους φίλους να βλέπουν την τοποθεσία σας.

Επειδή η επιλογή 'Κοντινοί φίλοι' είναι αμφίδρομη, αν αφήσετε την επιλογή 'Μόνο εγώ' και αποτρέψετε τους άλλους να δουν την τοποθεσία σας, δεν θα μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε.

κοντινοί-φίλοι fb

Λόγος για το Ιστορικό τοποθεσίας

Εάν ενεργοποιήσετε την κοινή χρήση τοποθεσίας, το Facebook θα αποθηκεύσει αυτόματα κάθε τοποθεσία που καταγράφει και θα την αποθηκεύσει στο ιστορικό τοποθεσίας σας. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι το Facebook θα έχει μια πλήρη ψηφιακή εγγραφή όλων των χώρων όπου έχετε χρησιμοποιήσει την εφαρμογή (ή χειρότερα, όλα τα μέρη που έχετε επισκεφτεί ποτέ εάν ενεργοποιήσετε την Τοποθεσία φόντου).

Ενώ η ιδέα ενός ατόμου να παρακολουθεί κάθε βήμα σας είναι λίγο τρομακτικό, ευτυχώς, μπορείτε να διαγράψετε μεμονωμένα στοιχεία από το ιστορικό τοποθεσίας σας, καθώς και ολόκληρο το ιστορικό ταυτόχρονα. Ωστόσο, πρέπει να θυμάστε να το κάνετε τακτικά, εάν δεν θέλετε να διακινδυνεύσετε αυτές τις πληροφορίες να λάβουν λάθος χέρια.

Ενδιαφέροντα Άρθρα

Επιλογή Συντάκτη

Πώς να προσθέσετε συντομεύσεις στη γραμμή εργασιών σε ένα Chromebook
Πώς να προσθέσετε συντομεύσεις στη γραμμή εργασιών σε ένα Chromebook
Εάν είστε νέοι στο Chromebook, μπορεί να το θεωρείτε πιο περιορισμένο από τα Windows ή το Mac, αλλά θα κάνετε λάθος. Σίγουρα έξω από το κουτί δεν συμβαίνουν πολλά, αλλά με κάποιες προσαρμογές και μερικά καλά-
Το Chrome 77 είναι εκτός λειτουργίας με το ακόλουθο αρχείο καταγραφής αλλαγών
Το Chrome 77 είναι εκτός λειτουργίας με το ακόλουθο αρχείο καταγραφής αλλαγών
Η Google κυκλοφορεί μια νέα έκδοση του προγράμματος περιήγησης Chrome. Η έκδοση 77 είναι τώρα διαθέσιμη στους σταθερούς χρήστες του κλάδου, με 52 σταθερές ευπάθειες και ορισμένες βελτιώσεις και μικρές αλλαγές. Τα νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν τη νέα εμφάνιση για πιστοποιητικά EV (εκτεταμένη επικύρωση) στη γραμμή διευθύνσεων, αλλαγές απόδοσης φρουρίου, μια νέα σελίδα καλωσορίσματος,
Χάρτες Bing για υποστήριξη προσαρμοσμένων στυλ χαρτών και άλλων
Χάρτες Bing για υποστήριξη προσαρμοσμένων στυλ χαρτών και άλλων
Οι χάρτες Bing της Microsoft σίγουρα δεν είναι η πιο δημοφιλής υπηρεσία χαρτών παγκοσμίως, αλλά για τους προγραμματιστές της Universal Windows Platform, είναι μια καλή λύση χαρτογράφησης για χρήση στις εφαρμογές τους. Η Microsoft συνεχίζει να το βελτιώνει και στα δύο μέτωπα - για τακτικούς χρήστες και προγραμματιστές ταυτόχρονα. Η τελευταία ενημέρωση της υπηρεσίας, με το όνομα Bing Maps
Πώς να διαγράψετε το ιστορικό αναζήτησης στο Facebook
Πώς να διαγράψετε το ιστορικό αναζήτησης στο Facebook
https://www.youtube.com/watch?v=4h3Pz9ETjSY Το αρχείο καταγραφής ιστορικού αναζήτησης στο Facebook διατηρεί ένα αρχείο όλων των αναζητήσεων που έχετε κάνει ποτέ στην πλατφόρμα. Η τακτική εκκαθάριση αυτού και του ημερολογίου δραστηριότητάς σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος
Πώς να ανακτήσετε έναν ξεχασμένο κωδικό πρόσβασης Gmail
Πώς να ανακτήσετε έναν ξεχασμένο κωδικό πρόσβασης Gmail
Ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασής σας στο Gmail; Μην ανησυχείτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα βήματα για να επαναφέρετε γρήγορα τον κωδικό πρόσβασής σας και να επαληθεύσετε ή να ανακτήσετε τον λογαριασμό σας.
Snapchat: Πώς να αυξήσετε το χρόνο
Snapchat: Πώς να αυξήσετε το χρόνο
Λίγα πράγματα είναι πιο απογοητευτικά από ό, τι όταν λαμβάνετε ένα στιγμιότυπο και εξαφανίζεται προτού έχετε την ευκαιρία να το εκτιμήσετε πλήρως. Δυστυχώς, δεν μπορείτε να αλλάξετε το χρονικό διάστημα που πρέπει να δείτε για άλλα άτομα
Πώς να βρείτε επαφές στο Instagram
Πώς να βρείτε επαφές στο Instagram
Για να βρείτε επαφές στο Instagram, χρησιμοποιήστε τη λειτουργία Discover People για να συγχρονίσετε τις επαφές σας με την εφαρμογή Instagram ή χρησιμοποιήστε το εργαλείο αναζήτησης για να βρείτε άτομα.